Geil dingetje...

Door Velvet op vrijdag 28 december 2007 17:35 - Reacties (2)
Categorie: Muziek, Views: 3.061

...dat is de Music Pad Pro! Voor wie niet weet wat dat is: het is een gadget, speciaal bedacht voor musici:
http://www.freehandsystems.com/images/side_view_low.jpg
Het is een soort tablet-pc, maar dan wel een erg specialistische. Je zet al je bladmuziek erop in PDF-formaat of in het formaat van een van de bekendere muziekprogramma's (Finale, Sibelius), en je bent voor eeuwig verlost van de vallende A4-tjes, vervelende plekken om om te slaan en slecht verlichte muziekstandaards.

Ik zie het in ieder geval wel zitten, zo'n ding. Volgens de homepage is het in ieder geval onovertroffen en een geniale vondst. Het scherm is een touch screen en je kunt dus rechtstreeks aantekeningen en correcties in je bladmuziek aanbrengen.

Maar wat voor prijskaartje hangt er nu aan? 799 euro voor alleen de tablet. Daarbij kun je nog optioneel een standaard kopen (eigenlijk wel min of meer verplicht), een voetpedaal voor het omslaan van de bladzijden en een draagtas. In totaal kost het je dus zo ongeveer 1050 euro. Er is ook nog een dirigentenversie, die twee keer zo groot is (A3), daarvan is de prijs op aanvraag: http://www.care4music.nl/exp/img/maestro.jpg

Krijg je nu waar voor je geld? De reacties zijn lovend, maar de meeste musici zijn niet erg tweakerig. Kijk je een beetje rond, dan vind je al snel bijvoorbeeld de Lenovo TC-M57, voor 1059 euro. Okee, je hebt nog geen standaard en dergelijke, maar met een beetje prutsen moet er van de gemiddelde tablet-pc toch wel zo'n Music Pad Pro Plus te maken zijn? En dan heb je nog een hoop extra functionaliteit!

Maar goed, het blijft gewoon leuk. Vooral die dirigentenversie. Nog maar even doorsparen dan maar.

Volgende: Hmmm... nieuwe lens! 12-'07 Hmmm... nieuwe lens!

Reacties


Door Marco Leone, donderdag 24 april 2008 17:30

Er is ook een Nederlands alternatief voor dit systeem. <a href="http://www.musicreader.net">MusicReader</a> is speciale software dat je kunt gebruiken op een Tablet PC. Het is ook bruikbaar op normale laptops en desktops.

Door Marco Leone, donderdag 24 april 2008 17:32

Er is ook een Nederlands alternatief voor dit systeem. MusicReader is speciale software dat je kunt gebruiken op een Tablet PC. Het is ook bruikbaar op normale laptops en desktops.
Voor informatie zie http://www.musicreader.net.

Reageren is niet meer mogelijk