Hmmm... nieuwe lens!

Door Velvet op donderdag 20 december 2007 21:30 - Reacties (1)
Categorie: Fotografie, Views: 2.095

http://www.qtee.nl/images/cactusmacro.jpg

De Canon 100mm f/2.8 USM Macro is mijn nieuwste aanwinst op fotografiegebied. Gek, hoe je, als je eenmaal met het fotografievirus besmet bent, steeds wel iets MOET hebben. Ik begon meer dan een jaar geleden met een Fujifilm S9500, besloot twee maand geleden dat ik toe was aan een dSLR, en ben nu mijn basisgear aan het samenstellen.

Eerst kocht ik de Canon 20D, tweedehands, in combinatie met een Sigma 18-125 mm f/3.5-5.6. Een matige lens, niet mijn eerste keuze, maar op zich een leuk walk-aroundbereik en goed om mee te beginnen. Maar goed, de "verplichte" 50 mm f/1.8 zat al gauw in mijn tas (perfect verjaardagscadeau), en ik schoot er lustig op los.

Alleen... ik miste nog iets. Met mijn S9500 kon ik altijd leuke macro's maken, in combinatie met de Raynox voorzetlens, en dat kon met de lenzen die ik nu had niet. Ik ging dus maar eens rondkijken naar een goede macrolens voor mijn 20D.

Er was veel te vinden, maar ik wilde het wel in een keer (althans voorlopig) goed doen. De 60 mm werd goed aangeschreven, maar lag erg dicht bij mijn 50 mm. Ook een 70-300 APO macro was mogelijk. Ik ben echter erg gecharmeerd van de scherpte van primes en vind zoomen niet enorm belangrijk. Een prime in de buurt van de 100 mm lag dus meer voor de hand. Een langere brandpuntsafstand wordt op een cropcamera als de 20D wel erg tele.

Mijn oog viel al snel op de 100 mm f/2.8 USM Macro. Een lens met geweldig enthousiaste reviews. Wel wat prijzig, maar veel waar voor je geld, aangezien het naast een macrolens ook een goede portretlens is. Na een poosje dubben heb ik besloten om de lens aan te schaffen.

Gisteren werd de lens bezorgd, net vijf minuten voor ik naar mijn werk moest (meestal komen ze juist als je net weg bent, memorabel dus!) en ik kan nu al zeggen dat ik er enorm blij mee ben. Hij stelt bijna geruisloos scherp, hij voelt degelijk aan, en hij is haarscherp! Een investering waar ik nog lang plezier van zal kunnen hebben!

http://www.qtee.nl/images/macrofoto.jpg